GHD of FHI gladstrijken ijzers?

Luuk van den Heuvel

GHD of FHI strijkijzers glad omdat het makkelijker is om een rechte en zelfs ijzer te maken door het toevoegen van een laag lijm. Maar er zijn twee soorten gladstrijkende ijzers. Een daarvan is de FHI, en de andere is de GHD. Laten we eens kijken naar elk.

FHI FHI FHI GHD

De GHD is meestal een zeer eenvoudig ijzer. Het is gemaakt van een enkel ijzer dat is gemaakt om goed te werken met verschillende vormen van ijzer. De GHD is eenvoudig te maken, omdat er geen scherpe randen of scherpe hoeken zijn. U zelfs dit soort ijzer met behulp van slechts twee of drie ijzeren punten (ik heb zelfs gedaan!)

De FHI heeft een vlak oppervlak met een paar kleine hoekjes. Het is geweldig voor het draaien van zeer harde randen zoals metaal, maar het is niet voor het gladstrijken van zachte, afgeronde hoeken als een slijpijzer.

De FHI werkt zeer goed voor het draaien van hard ijzer (zoals staal) naar een fijne afwerking en het is heel gemakkelijk om een mooie vlakke en gladde oppervlak te krijgen.

Ik ga dit ijzer uitleggen met een aantal foto's hieronder. Er zijn tal van andere manieren van het draaien van ijzer, en dit is een goede, eenvoudige manier. Als je niet weet hoe je dit moet doen, dan is dit het eerste ijzer dat je nodig hebt. Hoeveel jaar kun je glad haar? Stem alsjeblieft!

Ten eerste, de FHI is eigenlijk heel gemakkelijk te maken. Je zet gewoon een paar stukken staal in een stapel, draai het in een cirkel, en plaats het op een stuk plat karton.

Ik doe meestal een FHI op een moment, en ik gebruik een groot staal. De FHI is dan opgebouwd uit de bovenkant van het staal in de cirkel, dan is het tweede stuk, dan het derde stuk, en ga zo maar door.

Nadat u klaar bent met het bovenste stuk, gewoon beginnen met de onderkant stuk door het maken van een cirkelvormige beweging. Het onderste stuk ijzer moet dezelfde afstand hebben van het middelpunt als het bovenste stuk, dus draai het ijzer gewoon in het midden van de cirkel om het af te maken.

U de FHI maken van een enkel stuk staal of van meerdere stukken staal. Dit zal leerzaam zijn in vergelijking met strijkijzer Als je twee stukken te gebruiken, gewoon draaien de stukken in de cirkel in tegengestelde richtingen totdat ze op hetzelfde punt.

De makkelijkste manier om dit te doen is met een paar platte schroevendraaiers, en je zult in staat zijn om te werken op een stuk op een moment, zonder problemen. Hoe kleiner de schroevendraaier, hoe makkelijker het is om te doen.